Slutt på turistruten i Sogn

Onsdag 30. September gikk siste tur i turistruten i Sognefjorden for i år. Sesongen har vært bedre enn forventet. Det hadde vært behov for større kapasitet på enkelte turer, men Skånevik greidde det bra selv om vi mange ganger måtte finstue for å få med mest mulig.

Turistene var selvfølgelig imponert over Nærøyfjorden med sine høye fjell og mange fossefall. Her er små gårder på begge sider av fjorden. Fra Styvi, som er ein gammel postgård og museum rodde de posten over fjorden til Bakka og gjekk inn til Gudvangen. Fra Styvi rodde de også posten inn til Lærdal. Dette blei overtatt av dampbåt ca 1850

Gamle Skånevik har seilt 14 timer dag uten et feilslag, så den har fått kjørt seg godt på sine gamle dager. Den skal i vinter fortsette i rute mellom Kaupanger og Frønningen, med 2 avganger 3 dager i uken.   Kanskje blir det turistrute neste år også, så det kan ta litt tid før veteranfergen er tilbake til basen sin på Stord.

Rutetider Kaupanger-Frønningen finn du her.

Takk til Fjord2 og Arne Glenn Flåten (Vesterland Feriepark) for det gode samarbeidet vi har hatt i sommer, og som fortsetter utover vinteren.