M/F Skånevik inn i Fjelbergruten

Søndag kveld 17. januar kom det forespørsel fra Norled om M/F Skånevik var tilgjengelig og kunne settes inn i ruten Fjelberg-Sydnes-Utbjoa, p.g.a. en del tekniske problem med flere ferjer i Norled-flåten. 

På rekordtid ble det skaffet mannskap, og kl 0300 natt til mandag var M/F Skånevik klar for seilas mot Borgundøy for å starte sin rute der kl 0535. Fergen var nå tilbake i den rute den gikk fast i  for over 10 år siden. Dette var siste rute den gikk i før den ble tatt ut av ruteheftet.

Passasjerene likte gjensynet med gamle Skånevik og likte at den var tatt godt vare på av ferjelaget. Ingen gjenstående biler bortsett fra en utenlandsk trailer som var for høy under tunellen.

Vi hadde 4 dager i ruten i et nydelig fint og kaldt vintervær

Torsdag 21. januar hadde Norled fått i drift nok ferger til at Skånevik sent om kvelden kunne sette kursen mot Stord og legges i opplag en kort periode før verkstedopphold.